Rīgas svētku ietvaros, 20.augustā no plkst. 11.00 līdz 18.00, visi interesenti aicināti apmeklēt „Garšas meistaru ielu”, kur būs iespēja izbaudīt un iegādāties gardu, veselīgu un kvalitatīvu pārtiku, kas audzēta atbilstoši dabas resursu saglabāšanas un ilgtspējīgas attīstības principiem. Pagaršot pārtikas audzētāju, ražotāju un gardu ēdienu gatavotāju sarūpēto maltīti, kā arī iegūt papildus informāciju par ikdienas ēšanas uzvedību un paradumiem varēs Torņa ielā pie Jēkaba Kazarmām, no Smilšu ielas līdz Jēkaba ielai.

Svētku apmeklētāji varēs iegūt informāciju par pārtikas bioloģisko daudzveidību, tās aizsargāšanu un tradīcijām. Būs lieliska iespēja satikt pārtikas audzētājus un ražotājus, nodibināt personiskos kontaktus un uzzināt kā no svaigiem produktiem pagatavot gardu maltīti. Priekšnesumos uz skatuves varēs vērot ēdiena tapšanu. Varēs iegūt arī ēdienu receptes un iegādāties tos pagaršošanai – izglītojošas aktivitātes un darbnīcas būs interesantas gan pieaugušajiem, gan bērniem. Garšas darbnīcās varēs mācīties kā garšo labs ēdiens un kādus produktus izvēlēties veikalā vai tirgū, kā arī būs iespēja iepazīties ar Madagaskaras vaniļas audzēšanas niansēm un nogaršot ēdienus ar vaniļu.

Pilsētas attīstības departamenta direktora p.i. Uldis Jansons: „Ar savu ikdienas uzvedību un paradumiem iedzīvotāji ietekmē pilsētas attīstības virzienu. Ar „Garšas meistaru ielu” mēs uzsākam vērienīgu projektu, kur sadarbībā ar lokāliem NVO un citām Eiropas pilsētām meklēsim labākos risinājumus kā ikviens var mainīt savus paradumus, lai neietekmētu klimata pārmaiņas un pasaules resursu samazināšanās.”

„Garšas meistaru ielas” pasākums tiek organizēts Eiropas Savienības finansētā projektā 4CITIES4DEV: “Piekļuve labai, tīrai un taisnīgai pārtikai: pārtikas kopienu pieredze” ietvaros. Rīga kopā ar vadošo partneri – Turīnu (Itālija), kā arī ar Tours (Francija), Bilbao (Spānija) un starptautisko organizāciju „Slow Food International” 2 gadu laikā izglītos savus iedzīvotājus par pārtikas bioloģisko daudzveidību un katra patērētāja ietekmi uz globāliem procesiem. Patērētājiem tiks izskaidrots jēdziens „pārtikas kopiena”, iesaistot patērētājus dažādās spēlēs, diskusijās un citās aktivitātēs. Paredzēta arī Rīgas skolu iesaiste: sadarbība ar skolēniem, skolotājiem, skolas ēdnīcām.

Visu sadarbības pašvaldību galvenā prioritāte projekta ietvaros ir nodrošināt pilsētas iedzīvotājus ar informāciju par veselīgu pārtiku, kā arī ar radīt iespēju izvēlēties pārtiku, kas ir audzēta videi draudzīgā veidā.

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 160 157 EUR (113 567.33 LVL) lati, no tām Eiropas Savienība programmas EuropeAid finansējums ir 75% (85 175.50 LVL), savukārt Rīgas domes līdzfinansējums ir 25% (28 391.83 LVL). Projektu realizē Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments sadarbībā ar biedrību „Slow Food Riga”.

0 Patīk
1388 Skatīts

Komentāri slēgti.

Mainīt burtu lielumu
Kontrasts