Preses konference notiek: šā gada 18.augustā plkst.11.00 Viesistabā Kazarmās, Jēkaba kazarmas, ieeja 2B, otrajā stāvā, Torņa ielā 4.

Preses konferences tēmas: pasākuma „Garšas meistaru iela” aktivitātēs, kas norisināsies Rīgas svētku ietvaros, un projekta 4CITIES4DEV: “Piekļuve labai, tīrai un taisnīgai pārtikai: “pārtikas kopienu” pieredze” mērķi, starptautiskie pasākumi un aktivitātēs Rīgā. Preses konferences laikā būs iespēja nogaršot veselīgas un videi draudzīgas uzkodas.

Preses konferencē piedalīsies:

  • Uldis Jansons, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora p.i.;
  • Mārtiņš Rītiņš, Biedrības „Slow Food Riga” Valdes priekšsēdētājs;
  • Evija Dompalma, Rīgas domes Labklājības departamenta Veselības pārvaldes Sabiedrības veselības veicināšanas un profilakses nodaļas vadītāja;
  • Antra Viļuma, Projekta 4CITIES4DEV: “Piekļuve labai, tīrai un taisnīgai pārtikai: “pārtikas kopienu” pieredze” vadītāja.

Par projektu: „Garšas meistaru ielas” pasākums tiek organizēts Eiropas Savienības finansētā projektā 4CITIES4DEV: “Piekļuve labai, tīrai un taisnīgai pārtikai: pārtikas kopienu pieredze” ietvaros. Rīga kopā ar vadošo partneri – Turīnu (Itālija), kā arī ar Tours (Francija), Bilbao (Spānija) un starptautisko organizāciju „Slow Food International” 2 gadu laikā izglītos savus iedzīvotājus par pārtikas bioloģisko daudzveidību un katra patērētāja ietekmi uz globāliem procesiem. Projekta galvenā prioritāte ir nodrošināt pilsētas iedzīvotājus ar informāciju par veselīgu pārtiku, kā arī ar radīt iespēju izvēlēties pārtiku, kas ir audzēta videi draudzīgā veidā. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 160 157 EUR (113 567.33 LVL) lati, no tām Eiropas Savienība programmas EuropeAid finansējums ir 75% (85 175.50 LVL), savukārt Rīgas domes līdzfinansējums ir 25% (28 391.83 LVL). Projektu realizē Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments sadarbībā ar biedrību „Slow Food Riga”.

0 Patīk
1376 Skatīts

Komentāri slēgti.

Mainīt burtu lielumu
Kontrasts